Over ons

Over ons

Branderij Luijendijk is ontstaan uit de zoektocht naar kwalitatieve en verse koffie. Tijdens de wekelijkse zoektochten als hobby koffieliefhebber werd het duidelijk dat het lastig is om aan echt verse koffie te komen. Zo kwam het besluit om zelf koffie te gaan branden, verser dan dat krijg je het nooit.

Het bouwen van een brander voor thuisgebruik bleek niet eenvoudig maar wel mogelijk. Na wat klussen stond er een volledig werkende 1 kilo drum koffiebrander in de woonkamer.

Het allereerste begin

Het begon als hobby: eens per maand voor thuis kleine hoeveelheden te branden, vrienden en familie raakten enthousiast en werk kon nauwelijks nog gecombineerd worden met het bijna dagelijks branden.

Dit was het moment waarop Branderij Luijendijk echt begonnen is. Redmar Luijendijk is in september 2017 gestopt met zijn toenmalige baan en heeft de stap genomen om zich volledig te richten op het branden van de koffie, inmiddels op een professionele brander.

Onze zoektocht

Al snel ontdekte we de wereld achter de kop koffie. Naast bijzondere smaken en de versheid van de gebrande bonen ging er nog een wereld open.  Een wereld waar miljoenen boeren, professionals, handelaren en branders en importeurs werkzaam zijn en waarin keihard gewerkt wordt voor de mooie producten die wij hier kunnen drinken. Maar niet iedereen kan rond komen van deze handel. Dit is door de jaren heen zo gegroeid waardoor veel mensen in producerende landen geen toekomst meer zien in de productie van koffie. Wij geloven er in dat bedrijven en consumenten hier verandering in kunnen brengen. En dit is precies wat Branderij Luijendijk doet.

Ons doel

Wij zetten ons in om recht te doen aan het werk wat onze partners voor ons in de keten verzetten. we geloven erin dat wanneer we verder gaan in de samenwerkingen dan alleen certificeren het uiteindelijk voor iedereen in de keten mogelijk is om een leefbaar inkomen eruit te halen. Dan pas is er ruimte om te gaan experimenteren en de kwaliteit van de koffies te verhogen zodat jullie een heerlijke kop koffie kunnen drinken.

Privacy Policy
Algemene voorwaarden

Adresgegevens:
Buitenhavenweg 140
3113 BE Schiedam

KvK: 64812383

BLIJF OP DE HOOGTE

Bel ons

Of stuur ons een email

CONTACT ONS

Beste Branderij Luijendijk Klant,

Voor ons allemaal is de huidige situatie die we nu ervaren nieuw. We houden rekening met wat de overheid ons voorschrijft en zien de situatie van dag tot dag aan. We gaan allemaal een spannende tijd in.

In deze gekke tijden worden we overspoeld met berichten en daarom houden wij het graag simpel.

Beschikbaarheid koffie
Onze branderij blijft aan het werk voor mooie koffie voor thuis of op je bedrijf. Wij hebben voorraad groene koffie en verpakte gebrande koffie. Wij blijven leveren, maar zijn afhankelijk van onze logistieke partners. Voorals nog hebben wij geen bericht dat de leveringen worden aangepast.

De branderij is via de webshop 24/7 beschikbaar en alle orders worden zo snel mogelijk verwerkt. Alle orders worden op hygiënische wijze verpakt en verzonden.

Wij danken jullie voor jullie begrip en hopen jullie snel in gezondheid weer te zien. Sterkte in de aankomende tijd!

Namens Redmar Luijendijk